Wortelbrood met noten | 't Kappertje Delicatessen

Wortelbrood met noten

Geschreven door Carina van der Hoek op 20-jan-2016
Wortelbrood met noten

Zelf ben ik dol op bananenbrood, de prijzen van amandelmeel en amandelen zijn flink in prijs verhoogd de afgelopen tijd.
daarom ben ik op zoek gegaan naar een vervanger!
Hazelnoten!
 
 
 
Brood 20 plakken:
150 gram ( bruine ) hazelnoten
3 rijpe bananen
sap en rasp van 1 sinaasappel
3 eieren
60 gram havermout
2 tl bakpoeder
150 gram wortel, geraspt
keukenmachine
kleine cakevorm ( 1 liter ), ingevet
 
Bereidingswijze:
 
1. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius.
maal 100 gram hazelnoten in de keukenmachine tot meel en doe het meel over in een kommetje.
Hak de rest van de hazelnoten fijn.
Pureer de bananen met het sinaasappelsap in de keukenmachine.
2. Klop in een kom de eieren los en meng de bananenpuree erdoor.
Voeg vervolgens het hazelnotenmeel met de havermout, bakpoeder en wat zout toe en roer alles tot een glad beslag.
roer tot slot de wortel met sinaasappelrasp en gehakte noten erdoor.
3. Schenk het beslag in de cakevorm en schuif de vorm in een richel onder het midden in de oven.
Bak het brood in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
4. Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen.
Verwijder de vorm en laat het brood op een rooster verder afkoelen.
Lekker bij een stevige wintersoep en bij stoofpotten.
 
 
 Variatietip :
 
Als chocolade liefhebster maak ik het brood het vaakst met chocolade.
een halve reep ( 50 gram ) is al voldoende.
ik laat de wortel eruit en bij voorkeur ook de sinaasappel!
hierdoor is het zeer geschikt als healthy tussendoortje. ( mits je pure chocolade gebruikt )
 
 
Succes met bakken!

Deel dit artikel:

Reageer op dit artikel: