Spaghetti met tomaat/Basillicum & Tonijn | 't Kappertje Delicatessen

Spaghetti met tomaat/Basillicum & Tonijn

Geschreven door Carina van der Hoek op 7-sep-2016
Spaghetti met tomaat/Basillicum & Tonijn
Spaghetti met Tomaat/Basilicum & Tonijn
 
men neme voor 4 a 6 personen:
 
 
- bakje rivola tomaten
 
- 4 tenen knoflook
- gedroogde oregano
- een bosje vers basilicum
- Italiaanse kruiden van The man with the pan ( uit onze webshop )
- spaghetti / pasta - wat u maar lekker vindt!
- Parmezaanse kaas
- 2 Blikjes tonijn
 
 
1. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes.  Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en zet de blaadjes even opzij. Hak de steeltjes fijn. 2. Breng een grote pan gezouten water aan de kook, doe er de spaghetti in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3. Zet intussen een grote steelpan op matig vuur en giet er twee flinke scheuten olijfolie in. Doe er de knoflook, oregano en de gehakte basilicumsteeltjes bij en roer alles door elkaar. Doe er wanneer de knoflook bruin begint te worden de tomatenstukjes, de tonijn en het grootste deel van de basilicumblaadjes bij. Zet het vuur hoog en blijf een minuut roeren. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden van The Man with the pan.

4. Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet, kieper de slierten bij de saus in de pan en schep alles goed om. Proef en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper toe.

5. Verdeel de pasta over 6 tot 8 kommen, of zet een grote schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen. Bestrooi de pasta met de rest van de basilicumblaadjes en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
 
- Buon Appetito -
 
 
 

Deel dit artikel:

Reageer op dit artikel: