Spaghetti met tomaat/Basillicum & Tonijn
Geschreven door Carina van der Hoek op 7-sep-2016
![Spaghetti met tomaat/Basillicum & Tonijn]()
Spaghetti met Tomaat/Basilicum & Tonijn
men neme voor 4 a 6 personen:
- bakje rivola tomaten
- 4 tenen knoflook
- gedroogde oregano
- een bosje vers basilicum
- Italiaanse kruiden van The man with the pan ( uit onze webshop )
- spaghetti / pasta - wat u maar lekker vindt!
- Parmezaanse kaas
- 2 Blikjes tonijn
1. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Pluk de blaadjes basilicum
van de steeltjes en zet de blaadjes even opzij. Hak de steeltjes fijn.
2. Breng een grote pan gezouten water aan de kook, doe er de
spaghetti in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
3. Zet intussen een grote steelpan op matig vuur en giet er twee flinke
scheuten olijfolie in. Doe er de knoflook, oregano en de
gehakte basilicumsteeltjes bij en roer alles door elkaar. Doe er wanneer
de knoflook bruin begint te worden de tomatenstukjes, de tonijn en het grootste
deel van de basilicumblaadjes bij. Zet het vuur hoog en blijf een minuut
roeren. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden van The Man with the pan.
4. Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet, kieper de slierten
bij de saus in de pan en schep alles goed om. Proef en voeg zo nodig nog
wat extra zout en peper toe.
5. Verdeel de pasta over 6 tot 8 kommen, of zet een grote schaal op
tafel en laat iedereen zelf opscheppen. Bestrooi de pasta met de rest
van de basilicumblaadjes en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
- Buon Appetito -
Deel dit artikel:
Reageer op dit artikel: