Focaccia | 't Kappertje Delicatessen

Focaccia

Geschreven door Carina van der Hoek op 5-feb-2016
Focaccia


mijn handen kriebelden gisteravond!
met het vieze natte koude weer heb ik altijd zin in iets lekkers!
en het liefste ook nog iets warms.
zoekend in onze keukenkastjes en de koelkast vond ik het volgende:
 
 * tarwebloem
* gist
* verse zongedroogde tomaatjes
* verse groene pesto
* rozemarijn
*oregano
* grof zeezout
 
alle ingrediënten om een lekkere focaccia te maken!
 
ik heb 300 gram tarwebloem in mijn keukenmachine  gedaan
samen met 7 gram gist en een snufje zout. ( dit mag elkaar niet raken, hierdoor zou de werking van het gist kunnen minderen )
 een lekkere scheut olijfolie en 175 ml water.
kneden maar! 10 minuutjes.
 
leg daarna de bol deeg in een ingevette kom en leg hier aluminium folie overheen.
laat dit 1 uur staan te rijzen! ( het deeg moet verdubbeld zijn naderhand.)
 
pak daarna een bakplaat met bakpapier er op.
rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm
ik heb er met mijn vinger wat kuiltjes ingedrukt, heb er wat grof zeezout overheen gestrooid.
je kunt er op doen wat je lekker vindt.
ik heb op de ene zongedroogde tomaatjes en oregano gedaan
en op de andere groene pesto met rozemarijn.
tot slot nog even besprenkelt met olijfolie.
 
de oven voorverwarmen op 200 graden celcius.
doe dan nog even een stukje aluminiumfolie over de focaccia heen zodat het nog eventjes kan rijzen tot de oven voorverwarmd is.
 
bak het dan plus minus 15 minuutjes in de oven!
 
Eetsmakelijk!
 
 
 

.
 

Deel dit artikel:

Reageer op dit artikel: