Bloemkoolrijst? wat is dat?
steeds vaker komen we koolhydraat vervangers tegen, denk aan Courgetti ipv spaghetti, bloemkool pureren en dat gebruiken als aardappelpurree voor door de stamppot. ( erg lekker trouwens )
en zo ook kwam ik bloemkoolrijst tegen in recepten.
men neme een bloemkool - genoeg voor 4 personen.
je snijdt de roosjes er af en die doe je in je keukenmachine.
hak de bloemkool fijn totdat je 'korreltjes rijst' overhoudt.
zet de wok op het vuur met een flinke scheut wok olie er in.
doe de bloemkool er in en bak deze een paar minuutjes in de wok.
voeg toe wat je lekker vindt aan kruiden. ik had: verse knoflook en een beetje peper en zout.
en klaar is je bloemkoolrijst.
daarnaast had ik stukjes kipfilet gewokt met de kruiden van The man with the pan, en met een beetje verse knoflook en ui.
sperziebonen in de wok erbij, beetje kokosmelk en een scheutje water.
even laten pruttelen.
serveer dit met je bloemkoolrijst,
en succes gegarandeerd!
door de kruiden van The man with the pan te gebruiken, is dit recept volledig Glutenvrij en zonder E-nummers.
en door geen rijst te gebruiken, eet je geen koolhydraten en juist extra veel groente!
Thuis direct aan de slag? maar geen tijd om naar onze winkel te komen?
bestel de specerijen in onze webshop!
op werkdagen, vandaag besteld voor 16.00, morgen in huis!