Amandelmeel weetjes | 't Kappertje Delicatessen

Amandelmeel weetjes

Geschreven door Carina van der Hoek op 22-okt-2015
Amandelmeel weetjes

Kun je zelf amandelmeel maken?

Ja, dat kan. je kunt de witte amandelen in de blender doen, wil je een fijnere structuur? doe ze dan daarna in een koffiemolen. Er komt bij dat hele amandelen niet veel goedkoper zijn per kilo dan amandelmeel. Ik vind het dus niet lonend.

Is amandelmeel en amandelpoeder hetzelfde?

Ja, dit zijn verschillende benamingen voor hetzelfde product.

Wat is beter? biologisch of regulier amandelmeel ?

Ik heb beiden geprobeerd met  goed resultaat. Toch bevalt de biologische amandelmeel van de Nieuwe Band mij het beste. Qua prijs is er niet veel verschil. Qua bestrijdingsmiddelen uiteraard wel.

Hoe kun je het beste bakken?

Bak amandelmeelbaksels voorzichtig! Niet hoger dan 180 graden, liefst nog iets lager. Bak het liever iets te kort en laat vervolgens in de oven afkoelen (oven wel uitzetten) zodat het nog wat nagaart, maar niet meer bakt. Een mes of tandenstoker moet schoon uit het baksel komen, dan is het gaar.

Hoe lang kun je amandelmeelbaksels bewaren? 

Vrij lang, omdat het niet snel uitdroogt. Bewaar het in een luchtdichte doos in de koelkast en je kan bijvoorbeeld een brood tot wel een week lang bewaren! Je kan het ook heel goed invriezen. Individuele cupcakes of plakjes cake of brood pak je in in plastic zakjes of bakjes klaar voor gebruik!

Kun je amandelmeel ook vervangen door iets?

ja dat kan, havermeel is een goedkope oplossing. kokosmeel zou ook kunnen maar dat heeft een iets andere werking, en daar zou je een andere verhouding van moeten nemen.

Succes met bakken!

Deel dit artikel:

Reageer op dit artikel: